سفارش تبلیغ
صبا ویژن
Search:
Home
Data Center
E-Mail
Biography
Parsi Yar

مجموع بازدیدها: 50900
تعداد بازدید امروز: 32
تعداد بازدید دیروز: 10
  • لوگوی من


  • اوقات شرعی


  • اشتراک در خبرنامه


  •  
    نکاتی پیرامون فیوزها - فنی و مهندسی
    به زیر گروه فنی و مهندسی سایت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد خوش آمدید...لطفا نظرات انتقادات پیشنهادات و مطالب ارزنده خود را به ایمیل مدیریت ارسال نمایید.
  • نکاتی پیرامون فیوزها نویسنده: دانشگاه آزاد واحد علی آباد چهارشنبه 86/5/17 ساعت 6:6 ع
  •  

    1. بسته به کارکرد فیوز ، مشخصات مختلفی موجود و قابل انتخاب است. فیوزهای با مشخصه عملکرد سریع برای حفاظت در برابر اتصال کوتاه و همچنین در کاربردهای محدود سازی جریان مناسب هستند در حالیکه اضافه بارهای گذرای کوتاه مدت هم سبب فعال شدن آنها میگردد. بنابراین در مواردی که عملکرد مدار با اضافه بار کوتاه مدت همراه است معمولا از فیوزهای کندکار استفاده میشود.(دیگر نامهای این فیوز تاخیری یا موتوری است )
    2. تفاوت مشخصه این فیوزها، به لحاظ تکنولوژی ساخت در نوع تیغه یا نوار فلزی بکار رفته در فیوز است. به صورتیکه حرارت تولید شده توسط جریان خطا در زمان طولانی تری سبب ذوب شدن تیغه می گردد.
    3. معمولا منحنی های ارایه شده از طرف سازنده ، منحنی های میانگین هستند و عملکرد یک فیوز مشخص، لزوما بر منحنی منطبق نیست. بنابراین برای هماهنگ نمودن طراحیها و امکان انجام محاسبات، طبق استاندارد محدوده حداقل و حداکثر زمان عملکرد در برابر جریانهای مشخصی تعیین شده است که عملکرد هر فیوز باید در این محدوده واقع باشد.
    4. در انتخاب فیوز می بایست قدرت قطع فیوز متناسب با سطح اتصال کوتاه مدار باشد یعنی در هنگام قطع جریان اتصال کوتاه به هیچ وجه نباید پایه فیوز و سایر قسمتهای مدار آسیب ببینند.
    5.  طبق مشخصه فیوز، عبور جریان نامی در زمان بی نهایت مشکلی برای تیغه بوجود نمی آورد اما نکته بسار مهم تر که در عمل باید مورد توجه قرار گیرد این است که طبق استاندارد هر فیوز جریان مشخصی را باید حداقل به مدت 1 یا 2 ساعت (بسته به جریان نامی فیوز) بدون هیچ مشکلی تحمل نماید. مقدار این جریان طبق استاندارد بصورت ضریبی از جریان نامی مشخص شده است  که این ضریب بزرگتر از 1 است مقدار این ضریب به جریان نامی فیوز وابسته است. در فیوزهای کوچکتر مقدار این ضریب بزرگتر است.
    6. در مورد موتورها ، انتخاب فیوز تاخیری مستقیما تابع روش  راه اندازی موتور است.
    7. در حالت معمول برای سیم نوترال، فیوزی جهت محافظت بکار گرفته نمی شود.
    8. برای سیمهای کوتاه با برقراری برخی شرایط خاص میتوان فیوز را حذف نمود.
    9. توجه به شرایط دمایی کارکرد مدار یکی از الزامات تقریبا بدیهی انتخاب فیوز مناسب است.
    10. از آنجا که در حفاظت موتورها ، فیوز انتخابی به گونه ای انتخاب می شود که جریان راه اندازی موتور  را  از خود عبور دهد معمولا مدار در برابر اضافه بار محافظت نمی شود لذا در اینگونه موارد لازم میشود تا حفاظت اضافه بار توسط حفاظتهای دیگر پوشش داده شود.

     

     

    ادامه دارد ...


  • نظرات ( )